dinsdag 21 november 2017

Eersteklassenieuws november

                                             

verjaardag%20invul%20t



agenda


zakdoeken%20t
grootouders%20t
lezen%20zittend%20t





laptop%20verhaaltje%20t
















JARIGEN : 1/11: Ruby Lammertyn (1a) 
                    6/11: Azis Ashimov (1c)
                    11/11: Matthis Vandergunst (1a)
                    16/11: Axelle Herrling (1c)
                    26/11: Niklas Aabech (1b) 
                    29/11: Maxim Bernard (1c)              
                    30/11: Jana Tarbouche (1c)
                       
NOG ENKELE DATA :
* 15 november: pedagogische werkdag. Geen school voor de leerlingen.
* 17/11: spelletjesavond oudercomité.
* 28/11: grootoudersfeest. 
* Misschien hoorde u al van “luistervinken”? Hiermee bedoelen we niet wat kindjes kunnen doen om geheimpjes te ontfutselen maar een initiatief van de bibliotheek tijdens de voorleesweek. Onze klassen waren er als de kippen bij om ons in te schrijven en we kregen goed nieuws! Klas 1c wordt op woensdag 22/11 van 9u tot 10u30 verwacht in de bibliotheek van Mariakerke, klas 1a en 1b volgen op woensdag 29/11. Dit wordt echt superleuk !!!
SNOTNEUSJES
De tijd van gesnotter is weer aangebroken en de trompetjes klinken volop in de klas.  De leerkrachten voorzien dozen met zakdoekjes om de nodige hulp te verlenen. Wie brengt ook een doosje mee? Dank u.
                                    
WEEK VAN DE GROOTOUDERS
In de loop van de maand november hebben wij speciale aandacht voor de grootouders. De kinderen willen graag hun grootouders verrassen met een feest en dat zal gebeuren op dinsdag 28 november. De uitnodiging voor de grootouders wordt nog meegegeven, we kijken reeds uit naar hun bezoek.  Het wordt zeker een knalfeest !
NIEUWE WOORDEN
Het lezen, gaat al vrij goed.  We merken dat de kinderen hierbij thuis goed opgevolgd worden.  Dit verheugt ons natuurlijk.  Misschien merkt u dat enkele woorden nog niet zo vlot gelezen worden.  (bv. dik)  Dit komt omdat dit woord niet werd aangebracht in zijn geheel. De leerlingen kennen wel alle letters en kunnen dit woord dan letter voor letter ontcijferen om het daarna volledig te lezen.  Dit vraagt concentratie en tijd.  Maar dit is het werkelijke lezen : zelfstandig woorden ontcijferen !  
Binnenkort lezen ze alles en gaan alle deuren voor hen open. U bent alvast gewaarschuwd...
ONLINE OEFENEN
Bij onze rekenmethode “Rekensprong plus” horen online-oefeningen die wij via onze klas activeren.  De leerlingen kunnen met een code, die wij vooraan op hun agenda kleefden, aan de slag op de computer thuis en overal.  U gaat daarvoor naar de site : www.bingel.be en klikt dan door op “leerling”.  Vervolgens kunt u de juiste gegevens van de sticker verder invullen en starten.  Veel oefenplezier !
Ook op de schoolsite : www.olvo-mariakerke.be staan heel wat leuke oefentools. Wanneer je naar deze site gaat, klik je op de  klas van uw kind en je komt bij de oefeningen van symboola…een aanrader…!
Als je nu nog even doorklikt op onze blog, zie je wat wij allemaal uitspoken in en rond onze klas.  Ook in de andere klassen mag u natuurlijk een blik werpen (figuurlijk dan). Veel digi-plezier !
                                                                                                                
SCHRIJFHOUDING
In de klas hameren wij elke dag (bij wijze van spreken) op een goede schrijfhouding (voeten naast elkaar, rechte rug en vooral de juist potloodgreep).  Het vergt heel wat concentratie van de leerlingen om dit vol te houden omdat wat ze schrijven ook veel energie vergt.  Daarom staan hieronder dit blad de belangrijkste tips op een rijtje. Als u ook eens thuis op de goede potloodgreep kunt letten, zal het voor de jonge schrijvers herkenbaar zijn als op school en thuis dezelfde eisen gesteld worden.  U moet ze misschien ook maar eens uitproberen…





Verantwoordelijke uitgevers : leerkrachten van het eerste leerjaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten